fbpx
  • MNENJA BRALCEV

    o knjigi Pripovedovalka zgodb in projektu 365 inspiracij državljanov sveta

    MNENJA BRALCEV

MNENJA BRALCEV

 


 

“Camina s Sašo nisem prehodil in težko se vživim v osemsto kilometrov dolg pohod po Španiji. Ni nemogoče, jasno, že mnogi so ga uspešno osvojili – vendar nisem še nikogar med njimi poznal osebno! Tako sem dostikrat sedem tisoč petsto kilometrov proč razmišljal, kako ji gre … Včasih me je tudi zaskrbelo, ali se uspešno spoprijema s telesnim in čustvenim naporom samotne poti skozi neprijetne vremenske razmere: mraz, dež, celo sneg. Zgodbe, ki nam jih je sporočala v imenu svojih navdihovalcev, so izjemne, a ne dajo pravega občutka, kolikšna je dimenzija Camina. Knjiga pa, nasprotno, skupaj s enoletnim trudom iskanja navdiha med državljani sveta in 365 pozitivnimi sporočili Življenja, Camino ponese na popolnoma novo raven in bralcu ponudi izjemno popotovanje nazaj k sebi.”

Rajesh Nair, Indija

 

“SSaši naju že od najstniških let povezuje posebna zgodba, ki jo prepleta nit ljubezni. Poznam jo – v številnih barvah njene duše. In še vedno me znova in znova preseneča. Njena pripoved me je globoko ganila, do solz nasmejala, se srčno dotaknila … Nisem Pripovedovalka in težko opišem vsa čustva. Zagotovo je to zgodba o čutenju, srcu in srčnosti. V lovu za priznanjem, materialom, v kalupih pričakovanj in strahu pred zavrnitvijo sodobna družba pozablja, v čem je naš smisel. Saši je našla moč, se dvignila nad to in osmislila svoje poslanstvo – navdihovati in zbuditi srčnost. Brez bližnjic. Po Jakobovi poti do sebe in šele nato v Svet. Zato jo iskreno spoštujem. Ljubosumni bodo morda obsojali. Srčni bodo zagotovo sledili.”

Saška Žvan, Slovenija

 

“B

ila je drugačna, kot je večina mojih gostov, ki jih vodim po Machu Picchuju. Želela je čutiti tradicijo in obrede mojega ljudstva. Ni obsojala. Sprejela je izvor in se mu priklonila. Opazoval sem jo, ko je na vaški tržnici na koncu izleta kupovala nekaj v spomin. Kupila je prstan s kačo. Evropejci ga redko izberejo. Preveč negativne simbolike, pravijo. Ona je razumela, da jedro inkovske mitologije simbolizirajo tri živali: kača, puma in kondor. Podzemlje, zemlja in nebo. Kača gre v globino zemlje in nato na površju odvrže kožo, kar Inkom simbolizira popolno preobrazbo in novo rojstvo. To je bil začetek njenega projekta. Vem, da bo prišla nazaj. Ko konča s 365 navdihujočimi mislimi in bo nastopil čas pume.”

Jose Quilla, Peru

 

“Sašino poslanstvo je širjenje pristnih zgodb o poti nazaj k sebi med vse nas, ki jim želimo prisluhniti. Razumevanje, ki nam ga s tem prinaša, nas zbliža z našim bistvom in nam pomaga, da v sebi odkrijemo ter prebudimo svojo resnično energijo, pot in podobo. Njena ganljiva pripoved je zbirka mnogoterih različic univerzalne resnice, ki jo potrjujejo zgodbe posameznikov. Zgodbe, ki jih tenkočutno pripoveduje skozi svoje srce in toplino objema, s katerim sprejema vse in vsakogar.”

Dr. Harbeen Arora, predsednica Women Economic Forum (WEF)

 

“Pripovedovalka zgodb, katere razvoj sem imela – in še imam – čast spremljati vse od začetka projekta 365 inspiracij državljanov sveta, je kot vse, kar Saša predstavlja, navdihujoče izjemna. Zapis življenja, prepleten z nalogo, ki je večja od nje same, me je ob vsakem branju ponesla v vero, da zmorem tudi sama. Tako me je prepričala, da gre vse v pravo smer in da dejstvo, da sem del nečesa tako velikega, ni le šala norega korporativnega sveta. Popoln blagoslov v vsakodnevni borbi za več, boljše, uspešneje, bogatejše življenje. Ker po tem kar naenkrat ni potrebe. Občutek, ki ga pripoved daje, bi najlažje povzela z avtoričinim osebnim, meni najljubšim citatom: Vse je vedno natanko tako, kot mora biti.

Patricija Turnšek, urednica knjige


 

NAROČILO KNJIGE

 

Sasa Bozic logo